Παρ’ ολίγον φυλακή ο υφυπουργός του “Πόρτο Καρράς”

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Θυμάστε το μέγα σκάνδαλο του «Πόρτο Καρράς»;

Τότε είχε γίνει σάλος με την προσπάθεια κάποιων από το ΠΑΣΟΚ να βάλουν στα χέρια ιδιώτη (Πόρτο Καρράς) δημόσια και πανάκριβη περιουσία της Χαλκιδικής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου,νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τότε για να δώσει το στίγμα του και να πείσει ότι δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του «καθάρισε» 9 βουλευτές και στο τέλος δυο θεωρήθηκαν οι κύριοι υπέυθυνοι.

Ο Χρήστος Πάχτας και ο

Γιάννης Ανθόπουλος. Ο πρώτος από τη Χαλκιδική και ο δεύτερος δικηγόρος από τις Σέρρες και τότε υφυπουργός Παιδείας.

Σιγά-σιγά το σκάνδαλο ξεχάστηκε και καμία ουσιαστική τιμωρία δεν υπήρξε. Άρχισε τότε η «παλινόρθωση». Και οι βουλευτές που απλώς παρακλήθηκαν και υπέγραψαν γύρισαν αμέσως. Ο Χρήστος Πάχτας γύρισε με το κόλπο της Δημαρχίας στη Χαλκιδική. Τώρα είναι ο « άρχοντας του χρυσού» και έγινε πασίγνωστος γιατί οι ξένοι τον ρώτησαν κατά πρόσωπο αν τα πήρε για να προωθηθεί η επένδυση.Εκείνος τότε σταμάτησε τη συζήτηση και έφυγε.

Σήμερα στο προσκήνιο ο έτερος αθώος του σκανδάλου.Ο δικηγόρος Γιάννης Ανθόπουλος παρ ολίγον να προφυλακιστεί σήμερα.Γιατί;Διότι κατηγορείται βαριά για συμμετοχή σε σκάνδαλο τοκογλυφίας!Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Αθώος δηλώνει και πάλι.Οπως τότε…

Ο λαός μας βέβαια το λέει αλλιώς για τους αθώους αυτού του τύπου.: Ο λύκος την τρίχα αλλάζει το χούι όχι».

Είναι αλήθεια ότι και τώρα το μαλλί του υπερξηντάρη Ανθόπουλου είναι πιο μαύρο από τότε…

Keywords
Τυχαία Θέματα