Παραίτηση Βενιζέλου ζητά ο Ραγκούσης

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει μέσα από συνέντευξη του Γιάννης Ραγούσης. Ο Πρώην βουλευτής μιλώντας  στην εφημερίδα «Καθημερινή» πέταξε τα «βέλη» του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιπποκράτους.

«Θεωρώ ότι έχει επέλθει το τέλος του πολιτικού συστήματος όπως εξελίχθηκε από το 1974 έως σήμερα. Νομοτελειακά θα προκύψει νέος σχηματισμός στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί

πια να εκφράζει αυτό το χώρο. Το κατάντησαν ΚΟΔΗΣΟ» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης και εκτιμά ότι το παραπάνω σχήμα πρέπει να είναι «ένας φορέας νέου τύπου, που προσκομίσει στο δημόσιο βίο νέες ιδέες και αντιλήψεις» και συνεχίζει «προσωπικά δεν πρόκειται να συμπορευτώ με κανέναν που πρωταγωνίστησε στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης» και προσθέτει ότι εκτιμά και συνομιλεί με πρόσωπα όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ότι αφορά για την πολυσυζητημένη αποχώρηση του από την Ιπποκράτους αναφέρει πως  «προφανώς έχουν προηγηθεί πολλά», η λίστα «είναι τόσο σοβαρό ζήτημα που δεν είναι αφορμή, είναι αιτία ρήξης». «Μάλιστα για πρώτη φορά σας λέω ότι η αρμόζουσα λύση, αν η χώρα δεν διερχόταν ιδιαίτερες συνθήκες, θα ήταν να ζητήσω να παραιτηθεί ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες του» αναφέρει ο Γ.Ραγκούσης.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ραγκούσης τονίζει πως πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, να αλλάξει το σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων και να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα για την ευθύνη των υπουργών και για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να καταργηθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα