Πάρτι υπεξαίρεσης στα δημοτικά νεκροταφεία Πάτρας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Πάτρα η υπόθεση κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης στα δημοτικά νεκροταφεία, που έφερε στο φως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο δήμος Πάτρας για τη διαπίστωση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, από την ΕΔΕ, που διενεργείται σε χρονικό βάθος πέντε ετών και είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι υπάλληλος του Α΄ Κοιμητηρίου καταχράστηκε χρήματα που

εισέπραττε από τα τέλη του νεκροταφείου και δεν τα απέδιδε στο δήμο, χρησιμοποιώντας ακυρωμένες αποφάσεις είσπραξης. Και όλα αυτά λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικού αρχείου, η απουσία του οποίου διευκόλυνε τη δράση του εν λόγω υπαλλήλου.

Να σημειωθεί ότι από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε βρέθηκαν μόνο για τον Δεκέμβριο του 2012 ακυρωμένες και μη επαναβεβαιωμένες αποδείξεις της τάξεως των 2.200 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, επίσης, είχε παραδώσει καθυστερημένα 2.100 ευρώ, ποσό που είχε εισπράξει από τις 17 Ιουνίου του τρέχοντος έτους έως τις 6 Ιουλίου ενώ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του στις 8 Ιουλίου. Η απόδοση έγινε στις 20 Αυγούστου, μετά δηλαδή από ενάμιση μήνα.

Μετά την γνωστοποίηση των προαναφερόμενων στοιχείων, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του, ζήτησε την απολογία του, με τον υπάλληλο να αρνείται την υπεξαίρεση και να κάνει λόγο για συνδικαλιστική δίωξη και έστειλε την αναφορά στον Εισαγγελέα και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα