Πέφτουν “βροχή” τα τεκμήρια…

Αν νομίζετε οτι τα τεκμήρια σταματούν στα παιδιά και τα ακίνητα, μάλλον γελάστε! Τώρα βάζουν χέρι και στα έξοδα για τις σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, μουσικές σχολές και χορού! Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” θα προστεθούν στο φορολογητέο εισόδημα και τα παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων,

οτι υποχρεούνται να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους όλες οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών, ωδεία και γυμναστήρια τα οποία μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους, είτε με μετρητά είτε με πιστωτικές κάρτες.

“Ίσως το μέτρο περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Προσωπικά συμφωνώ με το μέτρο.” τόνισε η πρόερδος του Σωματείου Ιδιοκτητών χορού Ελλάδας, Ελένη Μπουρτζίκου, παράλληλα υπεύθυνη επικοινωνίας γυμναστηρίου στο Νέο Ηράκλειο δηλώνει ” Ζούμε το θέτρο του παραλόγου. Ένας πελάτης μας, μας κατηγόρησε, φωνάζοντας ότι συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και πως έχουμε σκοπό να τον φακελώσουμε. Ένας άλλος μας απείλησε μέχρι με μηνύσεις. Άλλοι μας ψεύτικα ΑΦΜ, ενώ υπάρχουν και ανήλικοι που δεν έχουν ΑΦΜ. Το υπουργείο δεν μας έχει διευκρινίσει για αυτές τις κατηγορίες“.

Keywords
Τυχαία Θέματα