Πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρά cheesecakes με κατίκι, φέτα και δυόσμο

Υλικά για 6-8 κομμάτια:

Βάση:

180γρ. Cream crackers σίκαλης τριμμένα-σκόνη στο multi (εγώ χρησιμοποίησα τα Παπαδοδούλου)
100γρ. λιωμένο βούτυρο

Γέμιση:

450γρ. κατίκι Δομοκού
120γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι (προαιρετικά)

Διακόσμηση:

Ντοματίνια ολόκληρα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα crackers με το βούτυρο , ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε

το μίγμα σε έξι μικρά τσέρκι, πατάμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με ένα κουταλάκι. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση με τα crackers. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Για να αφαιρέσουμε τα τσέρκι χαράζουμε πρώτα περιμετρικά με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε σιγά σιγά. Πριν το σερβίρισμα τοποθετούμε ένα ντοματίνι στο κάθε cheese cake και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα