ΠΦΣ: Δραματικές ελλείψεις στα φαρμακεία

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις δραματικές ελλείψεις που υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων της χώρας κρούει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο λέγοντας πως οι ελλείψεις οφείλονται καθαρά στην στη μη εκτέλεση παραγγελιών των εταιρειών, λόγω των χαμηλών τιμών που δεν αποδέχονται οι φαρμακοβιομηχανίες και αφετέρου στην άρνηση υλοποίησης της υπουργικής απόφασης για πίστωση 60 ημερών προς τις φαρμακαποθήκες.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «Οι εταιρείες

δεν τιμολογούν, οι φαρμακαποθήκες δεν χορηγούν φάρμακα, τα φαρμακεία είναι άδεια. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα πριν λάβουν οι αρμόδιοι σοβαρά υπόψη τους τις καταγγελίες; Σήμερα, και ενώ θα έπρεπε εδώ και 10 ημέρες να υπάρχει το νέο δελτίο τιμών – του οποίου η έναρξη ισχύος για τα φαρμακεία είναι την 1η Νοεμβρίου – οι ελλείψεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ.
Στην ίδια ανακοίνωση ο ΠΦΣ αναφέρει αναλυτικά τις κυριότερες ελλείψεις που παρατηρούνται στα ράφια των φαρμακείων όλης της χώρας, όπου όπως επισημαίνουν οι ελλείψεις παρατηρούνται σε σκευάσματα καθημερινά και όχι άκριβα. Αυτά είναι: LIPIDOR, DIOVAN, MICARDIS, SINGULAIR, ZODIN, SALOFALK, BIOSONIDE, GLUCOPHASE, EUTHYROX, LEGOFER, ZARATOR, XOZAL, DULCOLAX, MIRAPEXIN, SPIRIVA, PERSANTIN, SEROQUEL, CRESTOR, ATACAND, MEDROL, LYRICA, ATORSTAT, INSPRA, MODURETIC, BRASAN, ZURCAZOL, LEGOFER, CLARIPEN, CARVEPEN, LEPUR, MONOSORDIL και PENRAZOL.

Νέες κινητοποιήσεις
Για το λόγο αυτό οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβουν σε νέες κινητοποιήσεις. σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το οποίο περιλαμβάνει την αποπληρωμή έως τις 12 Νοεμβρίου.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα