Πιάστηκε στον ύπνο ο… «φτερωτός»!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μπορεί ένας έμπειρος άνθρωπος να αντιμετωπίζει επί 5-6 χρόνια μια σοβαρότατη υπόθεση που τον αφορά άμεσα και να αιφνιδιαστεί πλήρως από την εξέλιξή της στο τέλος;

«Η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς για όλους τους υπεύθυνους».

Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος το 2008 για το σκάνδαλο για το οποίο στο τέλος ο πέλεκυς ήταν τόσο βαρύς μόνο για τον ίδιο και δυο πρώην συνεργάτες

του.

Στη δήλωση στόχευε προφανώς μόνο τον ένα εκ των δυο, τον ταμία Σαξώνη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια μαζί με τον άλλοτε «φτερωτό» γιατρό και τον άλλοτε γραμματέα του Δήμου Μιχ. Λεμούσια.

Ο Σαξώνης οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών για να μην είναι το ίδιο βράδυ στην ίδια φυλακή με τους Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια.

Αυτή η απόφαση επηρεάστηκε και από τις πληροφορίες ότι ο Παπαγεωργόπουλος το τελευταίο πράγμα που περίμενε να συμβεί στον κόσμο ήταν να καταδικαστεί ο ίδιος σε ισόβια. Άρα τι θα μπορούσε να συμβεί αν μάλιστα βρισκόταν στο ίδιο κελί με ισόβια και χωρίς ύπνο ανάμεσα σε Νιγηριανούς και Αλβανούς κρατούμενους;

Μέχρι και το βράδυ πριν την έκδοση της απόφασης όταν τα σύννεφα στον ορίζοντα ήταν παραπάνω από βαριά εκείνος απέρριπτε κάθε σκέψη ισοβίων και χαμογέλασε όταν κάποιος του θύμισε το που βρίσκεται ο… Καραβέλας, ο Χριστοφοράκος, ο Σταύρος Κοσκωτάς.

«Εγώ είμαι αθώος και δεν έχω να πάω πουθενά» ήταν η τελευταία του λέξη.

Το τελευταίο βράδυ της ελευθερίας στο σπίτι του άνθρωπος που έμεινε μαζί του για πολλές ώρες μας είπε ότι αρχικά έμοιαζε να μην του περνάει από το μυαλό καταδίκη σε ισόβια, δηλαδή χωρίς ελαφρυντικά.

«Αυτά που λέτε ως πιθανά δεν έχουν γίνει ούτε στη Νιγηρία, ούτε στην Ουγκάντα αν δεν έχουν βρεθεί στους λογαριασμούς σου τα χαμένα χρήματα» είπε.

Μόνο προς το τέλος της βραδιάς φαινόταν να κρατάει στο κεφάλι του ως ενδεχόμενο και τα ισόβια αλλά παρότι γύρω του δεν ήταν ακριβώς η πιο ψύχραιμη ατμόσφαιρα εκείνος φαινόταν να δίνει κουράγιο στη γυναίκα του και όχι να παίρνει.

«Όλα τα χρόνια της έρευνας θεωρούσε ότι οι πράξεις αφορούν άλλους και όχι τον ίδιο. Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και απόλυτος από την εξέλιξη. Άλλοι το μετέφραζαν ως κρίση μεγαλείου την αποστασιοποίηση που έδειχνε. Εγώ που τον ζω από κοντά σας βεβαιώνω ότι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να συμβεί στον πλανήτη είναι να καταδικαστεί σε ισόβια. Γι’ αυτό παρότι τον ξέρω δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το πώς θα αντιδράσει όταν συνειδητοποιήσει τι του συνέβη. Μην αποκλείεις τίποτα και το χειρότερο ακόμα…» μας είπε ο άνθρωπος που τον ζούσε από κοντά…

Keywords
Τυχαία Θέματα