Πιο κοντά στην ίδρυση νέου κόμματος

Βαρύ και ασήκωτο είναι το κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συζήτηση του ν/σ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανταρσία στελεχών όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να το καταψηφίσει και οι ενστάσεις πολλών βουλευτών,
υποχρέωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε στροφή 180 μοιρών.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε ψήφο κατά συνείδηση, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο όπως άνοιξε για τα καλά ο Ασκός του Αιόλου.Στα δύοΗ στήριξη στελεχών όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ηλίας Μόσιαλος στο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου καθιστά σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει δύο κομμάτια.Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι είναι θέμα χρόνου να ενταθούν οι διεργασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος από τους λεγόμενους μεταρρυθμιστές και εκσυγχρονιστές οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.Μετεξέλιξη ΠΑΣΟΚΑπό την πλευρά του όμως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να εντείνει τις διεργασίες για τις μετεξέλιξη του σημερινού κόμματος.Η εξέλιξη αυτή ίσως οδηγήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα ίσως και σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΑΡ. για να εκφραστεί ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα