Πίσω στη χώρα τους 500 Αλβανοί κρατούμενοι

Πρωτοβουλία για τη μεταφορά 500 Αλβανών κρατουμένων από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας στις φυλακές της γειτονικής μας χώρας έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών.

Οι 500 Αλβανοί κρατούμενοι (βαριάς εγκληματικότητας) θα μπορούν να εκτίσουν το υπόλοιπο των ποινής τους στη χώρα τους. Για το σκοπό ήδη ξεκίνησαν

επαφές ύστερα από πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη με υψηλόβαθμα στελέχη του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο περιθώριο της Περιφερειακής Διάσκεψης Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο Βελιγράδι, όπου συμφωνήθηκε να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο για αυτό, σε διήμερες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν.

Η πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές όπου σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία κρατούνται περίπου 8000 αλλοδαποί εκ των οποίων 2500 αλβανοί υπήκοοι. Η βούληση του υπουργείου Δικαιοσύνης στο προσεχές διάστημα να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες διήμερων συζητήσεων με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σημαντικός αριθμός των υπηκόων των οποίων κρατείται στις ελληνικές φυλακές.
Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα