Πλήθος κόσμου στην αποχώρηση του Πάπα Βενέδικτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελευταία εμφάνιση του Πάπα Βενέδικτου και εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν στη Πλατεία του Άγιου Πέτρου. Η ιστορική του παραίτηση πούλησε 50.000 εισιτήρια. Να σημειωθεί ότι, γύρω στις 11:40, ο Πάπας έφτασε στην μέση της πλατείας όπου και ξεκίνησε να κάνει το γύρο της. Μετά από περίπου δέκα λεπτά, πήρε θέση μπροστά από τους καρδινάλιους ενώ άρχισε η ανάγνωση κειμένων της Καινής Διαθήκης σε διάφορες γλώσσες. Ξεκινώντας την ομιλία

του ο Πάπας είπε «Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, θα σας κρατώ πάντα στις προσευχές μου». Χειροκροτήματα εκατοντάδων, διέκοπταν συχνά την ομιλία του για να δείξουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό τους . Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Πάπα.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ θα λάβει το τίτλο του «ομότιμου Πάπα» (emeritus) και θα εξακολουθεί να αναφέρεται ως “Η Αγιότητά Του” μετά την εγκατάλειψη τον καθηκόντων του την Πέμπτη. Επίσης, θα διατηρήσει τον παπικό τίτλο, Βενέδικτος ΙΣτ” και δεν θα επιστρέψει στο Γιόζεφ Ράτσινγκερ.
Θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι που συνοδεύει τη θέση του, γνωστό και ως δαχτυλίδι του ψαρά, ενώ η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί, με τον τρόπο που καταστρέφεται όταν ένας Πάπας πεθαίνει.

Ο Βενέδικτος ΙΣτ” θα παραδώσει τα ειδικά κατασκευασμένα κόκκινα παπούτσια του και αντί γι” αυτά θα φορά καφέ υποδήματα.

Το επίσημο τέλος της παπικής του θητείας θα σηματοδοτηθεί από τη συγκέντρωση του προσωπικού του αρχείου και την αντικατάσταση της ελβετικής φρουράς του από την αστυνομία του Βατικανού.

«Ήρθα για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα έκανε αυτά τα οκτώ χρόνια. Η παραίτηση του είναι ένα μεγάλο μήνυμα προς όλους τους χριστιανούς. Φεύγει χωρίς πικρία, με πραότητα και γαλήνη», εξηγεί ο πατήρ Τζιούλιο, 67 ετών, ιερέας στην ορεινή περιοχή Αμπρούτσο, κοντά στη Ρώμη.

Την Πέμπτη ο Βενέδικτος θα αποχωρήσει από το γραφείο του στην Αγία Έδρα χωρίς τελετουργικό. Θα επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για το Καστέλ Γκαντόλφο και στις 20.00 τοπική ώρα θα πάψει να είναι Πάπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα