Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 19χρονο Βρετανό

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε σήμερα Τετάρτη ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του 19χρονου φερόμενου ως δράστη του θανάσιμου τραυματισμού του συνομηλίκου του και συμπατριώτη του χθες τα ξημερώματα στα Μάλια, κατά την διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ 30 Βρετανών νεαρών τουριστών.

Ο εισαγγελέας παρά το γεγονός ότι ένας δεύτερος νεαρός εμφανίστηκε σήμερα ως δράστης της δολοφονίας ανατρέποντας τα δεδομένα στη διαδικασία, απηύθυνε τις κατηγορίες στον 19χρόνο, ενώ παρέπεμψε τον άλλο νεαρό στον ανακριτή για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, ένας από τους συγκατηγορούμενους του φερόμενου ως δράστη, ανέφερε ότι εκείνος κρατούσε το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα σε παπούτσια στο δωμάτιο του βασικού κατηγορουμένου. Επίσης είπε ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έτεινε το μαχαίρι, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πάνω στην προσπάθεια του να διαφύγει να τραυμάτισε κάποιον.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε όλους τους υπόλοιπους για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή ενώ σε έναν εξ αυτών άσκησε δίωξη και για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο βασικός κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν λέγοντας ότι πλησίασε στο σημείο του φονικού απλώς για να δει τι είχε γίνει και ότι ο ίδιος δεν μαχαίρωσε τον συμπατριώτη του. Αναφορικά με τα ρούχα και τα παπούτσια του που βρέθηκαν στο δωμάτιο του να είναι ματωμένα υποστήριξε ότι πάνω στον χαμό κάποιος έσπρωξε το θύμα προς το μέρος του με αποτέλεσμα αυτό να πέσει πάνω του. Πάντως ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο ο δράστης να μην είναι ένας αλλά δύο, αφού η ιατροδικαστική εξέταση δεν αποκλείει το θύμα να χτυπήθηκε με δυο μαχαίρια.

Κατά τη προσαγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, τόσο του 19 χρόνου φερόμενου ως δράστη, όσο και των άλλων συλληφθέντων, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και για τις δυο ομάδες των Βρετανών, με τη μια ομάδα νεαρών να βρίσκεται στη μια πλευρά της αίθουσας του Α τριμελούς, με τον 19χρονο κατηγορούμενο ως δράστη και 8 άτομα της παρέας του και από την άλλη πλευρά της ίδιας αίθουσας οι 11 από την παρέα του θύματος, καθώς οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν εντολή να μην αφήσουν τις δύο ομάδες των Βρετανών να έρθουν σε καμία επαφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα