Ποιοι είναι οι 23 βουλευτές που ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Χαμός γίνεται στα κομματικά επιτελεία από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής που πρότεινε η Χρυσή Αυγή.

Πανικός επικρατεί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αριθμός 41, οι ψήφοι που έλαβε ο κ. Ζησιμόπουλος. Ψάχνουν να βρουν ποιοι είναι οι 23 βουλευτές, πέραν από τους 18 της Χρυσής Αυγής,

που ψήφισαν θετικά.

Η ένταση είναι έκδηλη, καθώς όλοι στα κομματικά επιτελεία συνειδητοποιούν ότι έχει προκύψει μείζον πολιτικό θέμα.

Ποιους δείχνουν ως «ενόχους»

Κοινοβουλευτικές πηγές εξαιρούν το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, για λόγους ιδεολογίας, αλλά από εκεί και πέρα «όλα είναι ανοιχτά», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγούν, οι «ένοχοι» αναζητούνται σε δυσαρεστημένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να στείλουν μήνυμα στην ηγεσία των κομμάτων τους και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Προσθέτουν όμως ότι κάποιοι από τους 23, ψήφισαν περισσότερο θεσμικά, παρά ιδεολογικά, στη λογική ότι, από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, θα έπρεπε να ψηφιστεί ο υποψήφιος που πρότεινε για την αντιπροεδρία του Κοινοβουλίου.

Οι ίδιοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι έλεγαν ότι ενέργειες σαν αυτή των 23 βουλευτών επωάζουν το αυγό του φιδιού μέσα στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Μιχαλολιάκος κατάφερε με την πρόταση του κ. Ζησιμόπουλου ως υποψήφιο για την αντιπροεδρία της Βουλής να γυρίσει μπούμερανγκ την ψήφο αποδοκιμασίας των υπόλοιπων βουλευτών προς τη Χρυσή Αυγή, να δημιουργήσει πρόβλημα στα κόμματα και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα