Ποιοι και πόσοι φεύγουν από τα υπουργεία [Λίστα]

Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Με μια πρώτη ματιά στον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας φαίνεται ότι θα σηκώσουν το κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο «δεύτερο κύμα» του Σεπτεμβρίου. Μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στα υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών και Εργασίας.

Όσο για τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού προκρίνεται η μέθοδος της μοριοδοτημένης καταγραφής των προσόντων

εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον αρμόδιο υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, που έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο για το θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο, προκειμένου να επισπευσθούν οι αξιολογήσεις του προσωπικού και να έχουν βρεθεί οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών 4.260 υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 8.296 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1.524 υπάλληλοι περισσότεροι από όσους προβλέπει η μνημονιακή δέσμευση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα