Ποιοι κινούνται για την αναμόρφωση της κεντροαριστεράς – Πρωτοβουλία με ονοματεπώνυμα

Μπουτάρης, Γιαννίτσης, Χριστοδουλάκης και Μπένος, μεταξύ των πρωταγωνιστών. Το «πράσινο φως» από Σημίτη και ο ρόλος του Κουβέλη

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Με απόλυτη μυστικότητα, διοργανώνεται απ’ όλους τους πρωταγωνιστές η νέα κεντροαριστερά, που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή. Στελέχη από διάφορους χώρους. Πολιτικά κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα του κ. Λοβέρδου,

αλλά και κινήσεις όπως και της Αννας Διαμαντοπούλου, του κ. Φλωρίδη, και άλλων ανένταχτων στελεχών, που κινούνται στον ίδιο χώρο, αναζητούν κοινή αφετηρία και κοινό σπίτι, για να στεγαστούν όλοι μαζί.

Στόχος τους είναι, να αναδειχθούν, σε έναν εναλλακτικό πόλο αξιόπιστο, κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και στο δικομματισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τώρα συγκυβερνούν. Χωρίς γκρίνιες, για το ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας, με αυτοτέλεια ο καθένας και με ότι εκπροσωπεί και φυσικά με έναν επικεφαλής, που θα εγγυηθεί τη γενική ανασύνταξη της κεντροαριστεράς, που σήμερα βρίσκεται σε απαξίωση.

Οι πληροφορίες επικεντρώνονται σε πρόσωπο, που εκφράζει όλους αυτούς τους χώρους συνδετικά, καθώς είναι άφθαρτος, προέρχεται από την κοινωνία, είναι πετυχημένος στον τομέα του, δεν είχε μετάσχει ποτέ σε κόμματα και είναι μπροστάρης στις ιδέες. Πληροφορίες αναφέρουν, πως αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, με τον οποίο έχει έρθει σε επαφή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Εκτός Μπουτάρη, άλλα ονόματα που ακούγονται και ενδέχεται να συμμετάσχουν στην κίνηση ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς, είναι οι: Τ. Γιαννίτσης, Η. Μόσιαλος, Β. Ράπανος, Ν. Χριστοδουλάκης, Χ. Καστανίδης και Στ. Μπένος. Πλην αυτών των στελεχών, είναι και άλλα που κινούνται ευρύτερα του χώρου, με σημαντικές κοινωνικές αναφορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες είναι έντονες, με στόχο να βρεθεί κοινός βηματισμός, έτσι ώστε πριν από την 3η του Σεπτέμβρη, να ανακοινωθεί η νέα πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο που θα κινηθεί η νέα προσπάθεια, περιλαμβάνει αρκετές νέες ιδέες, προκειμένου οι πολίτες να μην κινηθούν αντίθετα, αλλά να έχουν κίνητρο να ενταχθούν σε κάτι πρωτοπόρο που θα ανακοινώσουν. Και ως προς τη λειτουργία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και του τρόπου οργάνωσης της κεντροαριστεράς.

Η απάντηση

Η δημιουργία μιας νέας κεντροαριστεράς, που θα απαρτίζεται από διάφορα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη, φαίνεται πως θορύβησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη, με προτροπή και έλεγχο από την Κουμουνδούρου, ΠΑΣΟΚγενή στελέχη οργανώνουν και ανακοινώνουν τις ερχόμενες ημέρες, μια νέα εσωκομματική τάση που στοχεύει απ’ ευθείας στο κέντρο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα στελέχη είναι οι: Τάσος Βουτσάς, Χρήστος Κλαδευτήρας, Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Κωτσάκη, Παναγιώτης Κουρουμπλής , Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Στάθης Πανταζής, Αδάμ Στάμος, Ράνια Σταυροπούλου, Δημήτρης Τσουκαλάς, Κώστας Τσουκαλάς, Κώστας Χρυσόγονος.
Ο Αλ. Τσίπρας κατάλαβε, πως χωρίς το κοινωνικό κέντρο, δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει εκλογές και κάνει «άνοιγμα», με τις ευλογίες του, για να δημιουργήσει αντίβαρο στις άλλες εσωκομματικές τάσεις και συνιστώσες, για να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του κέντρου, με στόχο να τους κερδίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα