Ποιος 93χρονος πολιτικός δηλώνει εραστής

Μπορεί να έφτασε τα 93 του και να έγινε πασίγνωστος, ωστόσο το… κουσούρι του δεν το ξεχνάει! Και όταν λέμε «κουσούρι» εννοούμε την αδυναμία του στις ωραίες και… μικρότερες γυναίκες.
Ο λόγος για τον Χέλμουτ Σμιτ, τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, ο οποίος δηλώνει υπέρμαχος του γνωστού ρητού «ο έρως χρόνια δεν κοιτά»!

Ο Χέλμουτ Σμιτ μίλησε για πρώτη φορά στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Zeit για τη νέα

του σύντροφο, την οποία ξέρει από το 1955 και είχε πάντα στο πλευρό του ως έμπιστη συνεργάτιδα και φίλη.

Η γυναίκα του Χέλμουτ Σμιτ, Λόκι, απεβίωσε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 91 ετών, έπειτα από σχεδόν επτά δεκαετίες έγγαμου βίου. Οι δυο τους γνωρίζονταν από την παιδική τους ηλικία και ήταν αχώριστοι.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o θάνατος της Λόκι το 2010 στοίχισε πολύ στον Χέλμουτ Σμιτ. «Η θλίψη μου ήταν απέραντη και τίποτα δεν μπορούσε να με παρηγορήσει» είχε δηλώσει παλαιότερα ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος. Στη συνέντευξή του στο περιοδικό της Zeit ο Χέλμουτ Σμιτ εξομολογήθηκε ότι η νέα του σύντροφος υπήρξε το στήριγμα που τον βοήθησε να ξεπεράσει το χαμό της γυναίκας με την οποία έζησε 68 ολόκληρα χρόνια.

«Υπάρχει, εκτός από τη Λόκι, ένας άνθρωπος τον οποίο να σκέφτεστε κάθε μέρα;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της Zeit για να λάβει την απάντηση του Χέλμουτ Σμιτ: «Σχεδόν κάθε μέρα σκέφτομαι τη φίλη Ρουθ Λόα».

Keywords
Τυχαία Θέματα