Ποιος αποκαλεί “Πινόκιο” τον Παπακωνσταντίνου

Σάλο προκαλεί η περιβόητη λίστα με τους 1.991 Έλληνες που έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, την οποία παρέδωσε η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αν και όπως αναφέρει το «Π», η σχετική λίστα, ναι μεν έφτασε στο Μαξίμου, καθώς την έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,

αλλά δεν ανοίχτηκε και αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου με εντολή του Αντώνη Σαμαρά έστειλε τη λίστα στο ΣΔΟΕ, ερωτήματα εξακολουθεί να προκαλεί η στάση κ. Παπακωνσταντίνου.

Άλλωστε σύμφωνα με δηλώσεις, του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε την επίμαχη λίστα στα χέρια του στα τέλη του 2010 αλλά την παρέδωσε στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2011- επτά μήνες αργότερα.

Παλαιότερα, ο Δημήτρης Καρύδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση τον Ιούνιο του 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει άγνοια για την λίστα. Σύμφωνα με το newpost.gr, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι φανερά εκνευρισμένο από την εξέλιξη της υπόθεσης και μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει ότι «Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο μεγαλύτερος… Πινόκιο που υπάρχει».

Ίσως στο μέλλον να δούμε κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα