Ποιος διόρισε τους προνομιούχους της Βουλής

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Έτσι και οι μπρούκληδες υπάλληλοι της Βουλής, οι ως επί το πλείστον διορισμένοι από τους πολιτικούς-όλη την Καρδίτσα έχει διορίσει ο τοιχογραφίας Σιούφας-έμαθαν στους παχυλούς μισθούς και έχουν το θράσος να χλευάζουν τους συμπολίτες τους αρνούμενοι τις περικοπές του Μνημονίου.

Χθες βράδυ απαξίωσαν με την σειρά τους μια ήδη απαξιωμένη κυβέρνηση η οποία περιθάλπει τα δικά της

παιδιά-συζύγους, κόρες, συγγενείς και σαν υποταχτικιά παστρικιά υποκύπτει σε πάσης φύσεως νταβατζήδες:Aπό τους μεγαλοεπειχειρηματίες της διαπλοκής ως τους εργατοπατέρες τύπου Φωτόπουλου.

Το Φθινόπωρο του 2010 ο συνεργάτης της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” Νίκος Βαφειάδης πέρασε μια βδομάδα στον “ναό” της Δημοκρατίας και κατέγραψε όλα όσα συμβαίνουν σ΄αυτόν εδώ τον Οίκο Εμπορίου της Δημοκρατίας. Οι εθνοπατέρες έγιναν έξαλλοι και απαίτησαν την διακοπή την συνεργασίας του δημοσιογράφου με την “Καθημερνή” και το περιοδικό της. Έτσι και έγινε. Ο Νίκος Βαφειάδης έχασε τη δουλειά του αλλά άφησε παρακαταθήκη ένα ιστορικό ρεπορτάζ (το οποίο έγινε και video) για την παρακμιακή χλιδή του κτιρίου που από ναός της Δημοκρατίας κατάντησε να προστατεύεται από σιδερόφραχτο φράχτη. Να σημειώσουμε ότι από την σοθίτα του στην “Μεγάλη Βρετάνια” ο Χριστοφοράκος παρατηρούσε τα καλοταισμένα “περιστέρια” του…
Πρωτοπήγα στη Βουλή, στις 4 Μαΐου, μία μέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, βουλευτές, υπάλληλοι και αστυνομικοί ανησυχούσαν μήπως οι διαδηλωτές έσπαγαν τον κλοιό και εισέρχονταν στο κτίριο. Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι πόρτες κλειδαμπαρώθηκαν και οι επίδοξοι εισβολείς απωθήθηκαν με χημικά αέρια. Στη συνέχεια συνεργεία του δήμου ήρθαν και κλάδεψαν τις μουριές στη Βασιλίσσης Σοφίας. «Διαταγή από τον φρούραρχο, για λόγους ασφαλείας», με ενημέρωσαν όταν ρώτησα. Hδη όμως από τις αρχές του καλοκαιριού, το κλίμα είχε αλλάξει αισθητά και η ηρεμία είχε επανέλθει.

Τα εμπόδια
Απευθύνθηκα αρχικά στο γραφείο Τύπου του προέδρου και στη συνέχεια στον γενικό γραμματέα της Βουλής, Θάνο Παπαϊωάννου. Ζήτησα να μου επιτρέψουν να παρακολουθήσω, συνοδεία φωτογράφου, κάποιες μικρές στιγμές της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας αλλά και να με φέρουν σε επαφή με τους επικεφαλής ορισμένων Διευθύνσεων, προκειμένου να αντλήσω κάποια επιμέρους στοιχεία.

Από την αρχή προσπάθησαν να μου ορθώσουν εμπόδια. «Φωτογράφος απαγορεύεται από τον κανονισμό να έρθει μαζί σας, θα σας δώσουμε εμείς φωτογράφο, οι βουλευτές δεν επιθυμούν να φωτογραφίζονται στις προσωπικές τους στιγμές», μου ξεκαθάρισαν. Zήτησα να μου υποδείξουν σε ποιο άρθρο του κανονισμού αναφέρεται η απαγόρευση. «Οχι ο κανονισμός, κάποια άλλη διάταξη το απαγορεύει», τα γύρισαν. Ούτε όμως τη διάταξη μπόρεσαν τελικά να βρουν, με αποτέλεσμα να ξεχάσουν τα περί απαγόρευσης.

Καθυστέρησαν υπερβολικά να μου δώσουν τα στοιχεία που ζήτησα, αφήνοντας μάλιστα κάποια ερωτήματα αναπάντητα, όπως για παράδειγμα πόσοι λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη κ

Keywords
Τυχαία Θέματα