Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αναμφίβολα ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε ο μεγάλος νικητής των εκλογών που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, για την κεντρική επιτροπή του Κινήματος, εκλέγοντας μάλιστα στην πρώτη 10αδα πολλά στελέχη της παράταξής του. Ο ίδιος είναι ένας από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με καταγωγή από το Ηράκλειο

της Κρήτης, ο 34χρονος, Νίκος Ανδρουλάκης είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος τίτλου του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός και διδάσκει ως ωρομίσθιος στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., ενώ παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Συμμετείχε ενεργά στη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ Ξάνθης από το 1997 ενώ το 2001, εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Στο συνέδριο του 2008 τάραξε και πάλι τα νερά του συνεδρίου αφού εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ήρθε δεύτερος μετά τη Φώφη Γεννηματά, και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2012 ήταν στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για μια συγκροτημένη προσωπικότητα με ουσιαστικό λόγο και μεγάλη διείσδυση στη νεολαία.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σε άρθρο του το Δεκέμβριο του 2011 έγραφε, αναφερόμενος στο κόμμα του: «Αγωνιζόμαστε και θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα των ρήξεων και των τομών, των ανατροπών και των “άλλων δρόμων”, και να αποφύγει να μετατραπεί σε κόμμα των παραλυτικών ισορροπιών, των μέσων όρων, των κατεστημένων υποδείξεων και των μονόδρομων».

Keywords
Τυχαία Θέματα