Ποιος βγαίνει νικητής στις μυστικές μετρήσεις

Το να κάνει κανείς εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος σε μια τόσο αμφίρροπη αναμέτρηση όπως αυτής της Κυριακής, είναι ασφαλώς παρακινδυνευμένο
Τα επιτελεία του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν μεν την αισιοδοξία τους, ξέρουν όμως ότι πρόκειται για ντέρμπι και το αουτσάιντερ μπορεί να γίνει φαβορί.
Τα έως τώρα στοιχεία από τις κυλιόμενες έρευνες που έχουν στη διάθεσή τους εξακολουθούν να δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στη Ν.Δ.
«Το

προβάδισμα αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί», έλεγε με νόημα στο «Π» κορυφαία κομματική πηγή.
Εξηγούσε όμως ότι οι τάσεις στο εκλογικό σώματα τώρα αρχίζουν να οριστικοποιούνται, κάτι που σημαίνει ότι ως την Παρασκευή το βράδυ που θα κλείσουν οι μετρήσεις, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.
Στο ερώτημα εάν τη μάχη θα κερδίσει η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση έχει σχέση με το εάν θα κυριαρχήσει ο φόβος για το αύριο της χώρας με έξοδο από το ευρώ, ή για τους παράνομους μετανάστες και την εγκληματικότητα.
Η ίδια πηγή εξηγούσε ότι ο φόβος ευνοεί σαφώς τη Ν.Δ. και σημείωνε ότι η στρατηγική της Λ. Συγγρού έχει συγκεκριμένη στόχευση και για την ώρα έχει αποδώσει καρπούς.
Παράλληλα, καθιστούσε σαφές ότι είναι μύθος ότι η Β’ Αθηνών αποτελεί το κλειδί για τη νίκη στις εκλογές.
Σημείωσε ότι θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ στους ετεροδημότες, γεγονός που δείχνει ότι η έκβαση της μάχης θα κριθεί στην περιφέρεια και όχι στο Λεκανοπέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα