Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το «Corpus Christi»

Πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει το ζήτημα της παράστασης «Corpus Christi», στο θέατρο «Χυτήριο», με τη διερεύνηση μάλιστα ευθυνών για τη στάση των εισαγγελικών αρχών αλλά και της Αστυνομίας, για τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, στα οποία εμπλέκονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη θρησκευτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός

Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης επικοινώνησε με τον αρχηγό της Αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης, για να διευκολυνθεί η παρουσία εισαγγελέων έξω από το «Χυτήριο», όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων που αντιδρούσαν στο περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης και εμπόδισαν την είσοδο θεατών.

Για περισσότερες από δυο ώρες μετά την επικοινωνία του υπουργού, δεν είχε καταστεί δυνατό να υπάρξει ούτε αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, ούτε να φτάσει εισαγγελέας, παρά το ότι ειδοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εισαγγελείς.

Τα επεισόδια αφορούσαν λεκτικές επιθέσεις κατά όσων θέλησαν να δουν την παράσταση, αφενός μεν, αλλά, αφετέρου δε, υπήρξαν προπηλακισμοί, ακόμα και τραυματισμός δημοσιογράφου, με εμπλοκή μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιών ομάδων και θρησκευτικών οργανώσεων, ενώ ακόμη, καταγγελίες ανέφεραν ολιγωρία των αστυνομικών απέναντι στις προκλήσεις των Χρυσαυγιτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα