Πολιτική υποκρισία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μνημείο πολιτικής υποκρισίας της τροϊκανής συγκυβέρνησης», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, την επείγουσα διενέργεια διαχειριστικού έλεγχου σε βάθος πενταετίας στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που ζήτησε από το ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός

Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Τα μνημονιακά κόμματα δεν νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά ούτε ηθικά, στο όνομα μιας δήθεν «κάθαρσης» με πυροτεχνήματα για εσωτερική εκτόνωση και ως προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ολοκληρωτική μνημονιακή επίθεση και στους αγρότες, να επιχειρούν να αποσείσουν από πάνω τους τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν για την απαξίωση και τη διάλυση κάθε συλλογικής μορφής οργάνωσης στον αγροτικό χώρο», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί παράλληλα απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά και πλήρη, ουσιαστικό και μόνιμο έλεγχο, καθώς και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Ο έλεγχος που ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνει για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011 και αντικείμενό του είναι η γενικότερη λειτουργία των Οργανώσεων, καθώς επίσης η διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έσπευσαν να εξοφλήσουν τις χρηματοδοτήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ μέχρι και το 2011, με απροκάλυπτη πολιτική και ψηφοθηρική σκοπιμότητα», αναφερόμενος αυτή τη φορά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται, ότι η Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του Υπουργείου, έχει χρονικό περιθώριο ενός μόνο μήνα προκειμένου να εκδώσει το πόρισμά της.

Επίθεση εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαπέλυσε κι ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, «για την αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων». Στην επιστολή του ο κ. Καραμίχας είπε πως: «θεωρούμε εύλογα ότι η δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου, με αιχμηρό και καταγγελτικό περιεχόμενο όσον αφορά στην ΠΑΣΕΓΕΣ, αποτελεί πολιτικό ατόπημα, εφόσον στηρίζεται σε αναληθή δεδομένα, αποκρύπτοντας, θελημένα ή αθέλητα, τα πραγματικά γεγονότα».

Αιχμές αφήνει προς τον κ. Χαρακόπουλο και η ΓΕΣΑΣΕ με σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «Η αιφνιδιαστική εξαγγελία του Αναπληρωτή Υπουργού για βέβαιη τροποποίηση του Νόμου, κάτι που δεν υπήρχε στις προγραμματικές προτάσεις του Υπουργείου, προκαλεί εύλογα ερωτήματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα