Πολωνία: Μεταμόσχευση προσώπου στο άψε-σβήσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ολική μεταμόσχευση προσώπου υποβλήθηκε ένας 33χρονος άνδρας στην Πολωνία, μόλις τρεις εβδομάδες μετά από ατύχημα που είχε, στο λατομείο στο οποίο εργαζόταν.

Όπως δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί του νεαρού, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το ατύχημα μέχρι τη μεταμόσχευση, ήταν το συντομότερο που έχει υπάρξει ποτέ έως τώρα.

Οι γιατροί πήραν την απόφαση να κάνουν τη μεταμόσχευση γιατί η κλινική κατάσταση του 33χρονου ήταν εξαιρετικά σοβαρή και επιδεινώνονταν ραγδαία, γεγονός που καθιστούσε τη μεταμόσχευση

ως «μονόδρομο» για την επιβίωσή του.

Η ολική μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καρκίνου και Ινστιτούτο Ογκολογίας στην Γκλίβιτσε, το μοναδικό εξουσιοδοτημένο κέντρο στην Πολωνία, και διήρκεσε 27 ώρες!

Με την επέμβαση αποκαταστάθηκε το πρόσωπο, τα σαγόνια, ο ουρανίσκος και το πάνω μέρος από τις κόγχες των ματιών του 33χρονου και οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα μπορέσει να ζήσει μια κανονική ζωή.

Ο 33χρονος υπέστη σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο και την άνω σιαγόνα, όταν μπλόκαρε η μηχανή με την οποία έσπαγε πέτρες στο λατομείο όπου εργαζόταν.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα