Πολύωρη και η δεύτερη κατάθεση της Κρ. Λανγκάρντ

Χαμογελαστή εμφανίστηκε και σήμερα στο ειδικό δικαστήριο του Παρισιού η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρντ.

Η πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας κατέθεσε για δεύτερη ημέρα για υπόθεση που απασχολεί τη γαλλική κοινή γνώμη εδώ και δύο δεκαετίες.

Η ακροαματική διαδικασία που μπορεί να καταλήξει είτε σε απαγγελία κατηγοριών στην Κριστίν Λαγκάρντ είτε, στην καλύτερη περίπτωση, στο να θεωρηθεί μάρτυρας στην υπόθεση αφορά σε χειρισμούς της την περίοδο που ήταν

υπουργός Οικονομικών το 2008.

Τότε η Λαγκάρντ προσέφυγε σε ιδιωτική διαιτησία για διαφορά ανάμεσα στο γαλλικό δημόσιο και τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Η διαιτησία κατέληξε σε έναν ιδιαιτέρως ευνοϊκό συμβιβασμό για τον επιχειρηματία που το 2008 έβαλε στην τσέπη πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό του δόθηκε ως αποζημίωση για να διευθετηθούν οι διαφορές του με την τράπεζα Credit Lyonnais που ξεκίνησαν το 1993 με την μεταπώληση από αυτήν της Adidas.

Ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών εναντίον της Κριστίν Λαγκάρντ θα έπληττε το κύρος της ως γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν τελικά κατηγορηθεί θα λήξει η καρριέρα της στο Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί διαδέχθηκε τον συμπατριώτη της, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του για βιασμό στη Νέα Υόρκη.

Στο παρελθόν, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι είχε επιλέξει την ιδιωτική διαιτησία για μία υπόθεση του δημοσίου, γιατί έπρεπε να μπει ένα τέλος σε μια διαδικασία η οποία ήταν μακροχρόνια και δαπανηρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα