Πονοκέφαλος στο Μαξίμου για το νέο φορολογικό


Το νέο φορολογικό φαίνεται να ξανασκέφτονται στου Μάξιμου καθώς τα μέτρα – σοκ έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Το νέο νομοσχέδιο έχει ήδη δοκιμάσει την αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ρήξης των κυβερνητικών εταίρων και τρικομματικής.


Στον απόηχο όλων αυτών των εξελίξεων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συσκέφθηκε εκτάκτως χθες το απόγευμα με τον

υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγανη και σήμερα κάλεσε στοπ Μέγαρο Μάξιμου όλους τους αρμόδιους παράγοντες, με στόχο να εξεταστούν από την αρχή οι ρυθμίσεις, ενώ το φορολογικό θα συζητηθεί και σε συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων την Τετάρτη ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει αντικείμενο και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται εντός της εβδομάδας.
Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, είχαν επισημάνει στον κ. Σαμαρά ότι αν παραμείνουν οι ρυθμίσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παρουσιασει συμβιβαστική πρόταση για το επίδομα που θα υποκαταστήσει την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, μετά τις φωτιές που άναψαν οι αρχικοί σχεδιασμοί βάσει των οποίων προέκυπτε φοροτιμωρία σε όσους είχαν περισσότερα από δύο παιδιά ή εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ.
Όσον αφορά την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την αύξηση της έκπτωσης φόρου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών δεν φαίνεται να προχωρά καθώς σε αυτή την περίπτωση «κερδισμένα» θα ήταν μόνο τα παιδιά μισθωτών και συνταξιούχων που θα φορολογηθούν με τη συγκεκριμένη κλίμακα, ενώ δεν θα είχαν καμία ωφέλεια οικογένειες ελεύθερων επαγγελματιών ή αγροτών που θα φορολογούνται από το 2013 με διαφορετική κλίμακα, χωρίς αφορολόγητο.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία μειώνονται κατά τι τα επιδόματα που προβλέπονται για οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά προς όφελος των οικογενειών με περισσότερα παιδιά.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα