Πώς έφθασε το «τριφύλλι» στο deal για «Απήλιον»

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει το δικό του προπονητικό κέντρο και να μην εξαρτάται από κανέναν ιδιώτη». Η φράση αυτή του Γιάννη Αλαφούζου ακουγόταν συχνά στα γραφεία της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες. Ήταν το διάστημα που διέκρινε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει δωρεάν την Παιανία και είχε αρχίσει τις επαφές του με τον δήμο Αμαρουσίου για την αγορά έκτασης. Με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη είχε κάνει μόνο μία επαφή για το «Απήλιον», για να έχει εικόνα του τι

ζητάει. Πριν από δύο εβδομάδες, υπό την έντονη πίεση της προετοιμασίας του φακέλου για την αδειοδότηση, που επιβάλλει το μίσθωμα ή την ύπαρξη προπονητηρίου για μία ομάδα, ο Αλαφούζος έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Χρήστο Παναγόπουλο να ξεκινήσει τις επαφές με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, προσδοκώντας κατανόηση.

Ο Παναγόπουλος ζήτησε από τον «καπετάνιο» διευκόλυνση, με δωρεάν μίσθωμα της Παιανίας για τη νέα χρονιά. Ο Βαρδινογιάννης το ξέκοψε εξαρχής. Γνωστοποίησε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ με το οποίο έχει αποτιμήσει την Παιανία συγκεκριμένη εταιρεία επί πολυμετοχικότητας. Ο Παναγόπουλος ξαφνιάστηκε. Και τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση ο Παναθηναϊκός του 2008 με τον σημερινό από οικονομικής άποψης καθώς και ότι γενικώς έχουν αλλάξει από τότε τα πράγματα στη χώρα μας.

Τελικά, μετά από τρία ραντεβού εντός της εβδομάδας ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έπεσε στο 1,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο μετρητά, συν 100 χιλ. ευρώ σε εισιτήρια διαρκείας του Παναθηναϊκού. Ο δε Παναγόπουλος ανέβηκε από το… μηδέν στις 720 χιλ. ευρώ. Υπήρχε διαφορά και έτσι ενημέρωσε τον Αλαφούζο που έχοντας το θέμα της αδειοδότησης να τον… πιέζει του είπε μόλις προχθές: «Πρέπει να πάρουμε την άδεια, συμφώνησε μαζί του. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς!».

Οι νομικοί των δύο πλευρών επιλήφθηκαν του θέματος ώσπου ο «καπετάνιος» έθεσε θέματα εγγυήσεων και προκαταβολών, τα οποία ανάγκασαν τον Αλαφούζο να αλλάξει ρότα. Αργά χθες βράδυ επικοινώνησε με τον Τσακίρη για το «Απήλιον» και του κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, έχοντας γνώση για το τι ζητάει και τι περιλαμβάνεται σε αυτήν.

Οι δύο άνδρες είχαν δεύτερη επικοινωνία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οπότε και επήλθε καταρχήν συμφώνια έναντι 8 εκατ. ευρώ για τα 40 στρέμματα του «Απήλιον», συν άλλα 2,5 εκατ. ευρώ για τα επιπλέον 50 στρέμματα που επίσης ανήκουν στον Τσακίρη και τα οποία με τη σειρά τους θα παραχωρηθούν για την επέκταση των εγκαταστάσεων. Τα συνολικά 10,5 εκατ. θα αποπληρωθούν σε 10 χρόνια, ενώ χθες κατατέθηκε και σχετική προκαταβολή προς τον Τσακίρη, με τους νομικούς να συντάσσουν τα συμβόλαια που θα υπογραφούν πιθανότατα σήμερα.

Διαβάστε επίσης:
Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Παιανία-Αγόρασε το Απήλιον ο Αλαφούζος

Πηγή: sentragoal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα