Πως συνέδεσε ο ΄Αδωνις Παπαχρήστου- Παστίτσιο

Ιδιαίτερη αναφορά στην Ελευθερία του Λόγου έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο του 27χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» στο Facebook.  Ωστόσο, Ο κ. Γερωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Παπαχρήστου

και στην ποινή που της επιβλήθηκε λόγω ρατσιστικού σχολίου που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Ο βουλευτής  απαντώντας σε δημοσίευμα του iefimerida.gr με τίτλο: «Υπόθεση Παστίτσιος: Η Ελλάδα γίνεται Ιράν με τις «ευλογίες» της Χρυσής Αυγής;» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «Το βασικό επιχείρημα εδώ είναι η προσβολή της Ελευθερίας του Λόγου, όμως είναι έτσι; Πρώτον τα εύκολα, προς Παπαδημούλη, Τατσόπουλο κλπ. Όταν το Σύμπαν έπεσε να φάει και τελικά έφαγε την κυρία Παπαχρήστου, πρωταγωνιστές στην εκστρατεία για την τιμωρία της ήταν οι ίδιοι που σήμερα ομνύουν στην ελευθερία του Λόγου. Εγώ και τότε και τώρα θα υποστηρίξω την ίδια θέσι. Ότι δηλαδή η Ελευθερία ποτέ δεν υφίσταται μοναχή της, αλλά πάντοτε συνοδεύεται από την δίδυμή της αδελφή, την Ευθύνη».

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε, επίσης, ότι: «Η δική μου ένσταση τότε στην υπόθεση της κυρίας Παπαχρήστου δεν ήταν ως προς το εάν θα έπρεπε ή όχι να τιμωρηθεί, αντιθέτως από την πρώτη στιγμή είπα ότι πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά ότι η τιμωρία της ήταν δυσανάλογα μεγάλη με την πράξη της. Ήθελα δηλαδή μία τιμωρία αλλά όχι τόσο βαριά. Αντιθέτως η Αριστερά και οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που τώρα δηλώνουν την πλήρη και απόλυτη προσήλωσή τους στην Ελευθερία του Λόγου ακόμη και αν αυτός προσβάλει τον πυρήνα της προσωπικότητας άλλων ανθρώπων (πχ στην περίπτωση Παπαχρήστου το κοροιδευτικό στοιχείο ήταν το χρώμα του δέρματος, ενώ στον Παστίτσιο, η θρησκεία και τα πιστεύω κάποιων άλλων) τότε δεν αρκούντο σε μία απλή σύσταση ή συγγνώμη αλλά απαιτούσαν και τον πλήρη αποκλεισμό της από τους Αγώνες (κατ’ αναλογίαν θα έπρεπε οι μηνύοντες τον Παστίτσιο να ζητούν την ισόβια φυλάκισή του).

Οι Αρχές για να είναι τέτοιες πρέπει να ισχύουν εις πάσαν περίπτωσιν είτε μας αρέσουν αυτά που λέγονται είτε όχι. Η Ελευθερία του Λόγου εάν είναι απεριόριστη τότε κακώς τιμωρήθηκε η κυρία Παπαχρήστου, εγώ λέω ότι δεν είναι απεριόριστη, οι κύριοι της Αριστεράς; Ή είναι απεριόριστη εάν κάποιος διακωμωδεί με ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια την Χριστιανική Θρησκεία αλλά όχι απεριόριστη όταν διακωμωδεί την Φυλή ή το χρώμα ενός εκάστου;»

Keywords
Τυχαία Θέματα