Πώς θα διοριστούν οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ;

Του Γιάννη Ντάσκα

« To ΑΣΕΠ θα ισχύσει μόνο για διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικό προσωπικό και όχι για δημοσιογράφους στην κρατική τηλεόραση” είπε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.
Ακριβώς εκεί είναι η ουσία που ταλανίζει για δεκαετίες την ΕΡΤ.
Τα κριτήρια επιλογής δημοσιογράφων μέχρι σήμερα είναι ΜΟΝΟ κομματικά και κριτήρια ΠΑΡΕΑΣ και ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ μεταξύ κομματικών επιλογών.
Θα διορίσουν τους δημοσιογράφους

τα Κόμματα και τα…μεγάλα καναλια;
Ακριβώς αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Μάλιστα ποσοστά από τρομερές αμοιβές δημοσιογράφων και εξασφάλιση προβολής είχαν και Κόμματα της Αντιπολίτευσης,κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία μπανανία του κόσμου,όπως βέβαια σε καμία μπανανία δεν υπάρχει ΜΕΓΚΑ το οποίο να ορίζει (ναι,ναι…) τις εκπομπές,τους παρουσιαστές και τις αμοιβές στην… ΕΡΤ!
Τους ερευνητές δημοσιογράφους θα τους διορίσουν και θα τους ανοίξουν την πόρτα της ΕΡΤ αυτοί που δεν θέλουν έρευνες παρά μόνο για τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα σαλιγκάρια καθώς προχωρούν;
Τους σχολιαστές θα τους διορισουν πολιτικοί με διαπλεκόμενους ΜΜΕ ώστε να εξασφαλιστεί το υμνολόγιο και στην κρατική και στα διαπλεκόμενα κανάλια;
Ο Παντελής Καψλης στη συζήτηση που είχε (ΑΝΤΕΝΝΑ-Παπαδάκης) αναφέρθηκε πολύ γενικά στα σκάνδαλα της ΕΡΤ ,είτε οικονομικού,είτε προσωπικού χαρακτήρα και απέφυγε αν ο ίδιος θα κάνει ώς έχει υποχρέωση έρευνα γιαυτά και αν θα τα στείλει αρμοδίως.
Στην ΕΡΤ έχουν κατα καιρούς γίνει έρευνες και πορίσματα απο 35 επιθεωρητές και δικαστικούς.
Τα ρεπορτάζ που έχουν γραφεί κατά καιρούς εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Τελευταίο αυτό του «Παρασκηνίου» στο φύλλο που κυκλοφορεί.
Περιμένουμε στη γωνία να δούμε ποιούς απο τους ερευνητές σκανδάλων της ΕΡΤ θαδει ο κ.Καψής πριν συνθέσει το νέο …μύθο της ΕΡΤ.
Αν τους δει θα τον περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις ενημέρωσης αν όχι πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις συγκάλυψης…

Keywords
Τυχαία Θέματα