Πόσα ΠΑΣΟΚ υπάρχουν; Όλες οι ομάδες

“Τα ΄χανε χύμα τους ήρθανε και τσουβαλάτα”. Ο λόγος για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΠΑΣΟΚ και τα οποία άρχισαν πλέον να βγαίνουν στην επιφάνεια μετά την καταστατική πρόβλεψη για δημιουργία ρευμάτων ιδεών και τάσεων στο εσωτερικό του.

Τα δείπνα στελεχών δίνουν και παίρνουν λίγες ημέρες πριν από το συντακτικό συνέδριο του κόμματος και κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα από αυτά, βουίζει ο τόπος για την συγκρότηση και μίας νέας τάσης.

Υπέρ της αποχώρησης από την κυβέρνηση και με κάποια διάθεση «φλερτ»

με τον ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο ομοϊδεάτης του Γιάννης Κουτσούκος, ενώ στην ίδια γραμμή είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας».

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται τα λεγόμενα «γεννηματικά» στελέχη, με επικεφαλής την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Στον αντίποδα, τόσο ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και οι συν αυτώ, υποστηρίζουν ακράδαντα την ανάγκη παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με …ενίσχυσή της μάλιστα σε περίπτωση ανασχηματισμού. Βάζουν δε στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας ακόμα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο θεωρούνται στελέχη όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Τόνια Αντωνίου. Να τον στηρίζουν πάντως δείχνουν και οι λεγόμενοι «μεταρρυθμιστές» του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στελέχη όπως ο Γιάννης Μανιάτης, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Αθηνά Δρέττα κ.α.

Όσο για την ομάδα των «πρώην υφυπουργών» όπως αποκαλείται μετά τη συνάντηση της Πέμπτης στο Ιντερκοντινένταλ, εξέδωσε χθες κείμενο, με το οποίο παρουσίαζε ουσιαστικά τις προτάσεις της.

Σε αυτό, οι συντάκτες του ζητούσαν ένα ΠΑΣΟΚ «σύγχρονο ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα», που θα υπερασπιστεί ξανά τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, αναγνώριζαν «λάθη» που έγιναν στο παρελθόν, αλλά υποστήριζαν πως «δεν χάσαμε την ψυχή μας ως παράταξη». Τόνιζαν δε την ανάγκη «εθνικού σχεδίου και στρατηγικής», υποστηρίζοντας ότι «η στήριξή μας στην κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι ούτε πολιτικά ουδέτερη, ούτε χωρίς ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές»…

Τάσσονταν υπέρ των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα, των αλλαγών στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και ζητούσαν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει «ευκαιρία για την παράταξη», με πολιτική -και όχι οργανωτίστικη στην υπηρεσία μηχανισμών- συμμετοχή όλων…

πηγή: www.matrix24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα