Πότε θα ζητήσει εκλογές ο Τσίπρας

Μπορεί η συζήτηση για το νέο πακέτο μέτρων να έχει φτάσει στην κορύφωση του και η αγωνία τόσο της Κυβέρνησης για το τι θα καταφέρει να είναι στα ύψη, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να κρατούν στάση αναμονής.

Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν να εκβιάσουν καταστάσεις αλλά να πάνε σε διαδικασία ρήξης με την Κυβέρνηση και στην επιδίωξη τους για εκλογές μετά την ψήφιση του «νέου μνημονίου». Τότε κρίνει ο Αλέξης Τσίπρας

ότι θα είναι ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος για να αποδειχθεί πλέον η «αναξιοπιστία» της Κυβέρνησης και η αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων με τα Κυβερνητικά έργα. Άλλωστε πιστεύουν ότι και οι πολίτες θα πρέπει να δουν ποια θα είναι τα μέτρα που θα ψηφιστούν τελικά ώστε να συνειδητοποιήσουν και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά στις ζωές τους . Έτσι θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ευελπιστεί σε πολύ μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη σε περίπτωση εκλογών.

Πέρα, όμως απ’ τα ενδεχόμενα εκλογικά οφέλη είναι αρκετοί στην Κουμουνδούρου αυτοί που πιστεύουν ότι θα είναι πολύ καλύτερα για μια μελλοντική δική τους Κυβέρνηση να έχει τελειώσει όλη η ιστορία με την ψήφιση των μέτρων και με την εισροή της δόσης μαμούθ, έτσι ώστε να έχουν πλέον να διαχειριστούν μια διαφορετική πραγματικότητα στην οποία με κάποιες «ελαφρές παροχές» να φαίνονται ως οι πλέον φιλολαϊκοί.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητή και η φράση του Αλέξη Τσίπρα στις αρχές τις εβδομάδας όταν έλεγε «εκλογές θα ζητήσουμε όταν θα μπορούμε να τις επιβάλουμε», θεωρεί ότι οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες μετά τις μεγάλες αναταραχές που θα προκαλέσουν τα μέτρα και στα οποία θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρωταγωνιστής.

Μένει να δούμε αν ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου θα τους βγει…

Keywords
Τυχαία Θέματα