Πότε βλέπει η Μέρκελ το τέλος της κρίσης

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, εμφανίστηκε, ωστόσο, επιφυλακτική στο να κηρύξει τη λήξη της κρίσης στην Ευρωζώνη.

«Θα μπορούσα να χαλαρώσω και να πω ότι το Ευρώ έχει σωθεί. Όμως είμαι πολύ επιφυλακτική να πω ότι το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει» τόνισε η ίδια, με χαρακτηριστικό τρόπο, ενώ, αναφερόμενη για το εσωτερικό της Γερμανίας συμπλήρωσε πως «Οδηγήσαμε τη Γερμανία να βγει από την κρίση

ισχυρότερη απ’ ό,τι μπήκε σε αυτή» πλέκοντας το εγκώμιο της κυβέρνησής της, για την οποία υποστήριξε ότι είναι η καλύτερη που γνώρισε η χώρα της μετά την Επανένωση, προσθέτοντας στο μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την αύξηση των δαπανών για την έρευνα και την παιδεία.

«Ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση, εμείς είμαστε ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Όλα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δράση της κυβέρνησης», κατέληξε.

Η κ. Μέρκελ επανεξελέγη στην προεδρία του κόμματός της με το 97% των ψήφων.

Διαβάστε επίσης στο “Π” : “Τα γυρνάει η Μέρκελ για το κούρεμα” ,

“Α.Μέρκελ: Να σταματήσει η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους” Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα