Πού διαφωνεί η τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια

Άλλη μια σύσκεψη έγινε ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για διευκολύνσεις των δανειοληπτών ενήμερων δανείων, αλλά και τις αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνουν ότι αν και υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας για το πόσo γενναιόδωρες πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις αποτελεί κοινό τόπο ότι θα πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των «κόκκινων δανείων».

Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις

οι δυο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στην χρονική διάρκεια της περιόδου χάριτος για τους δανειολήπτες που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στα 4 χρόνια (48 δόσεις), στα κριτήρια για την ένταξη στις ρυθμίσεις με εκτίμηση της συνολικής περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη καθώς και στο ύψος του ανεξόφλητου δανείου το οποίο θα αφορά η ρύθμιση.

Μάλιστα φαίνεται ότι τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν στο ύψος του ποσού ακίνητης και κινητής περιούσιας που θα μπορούν να έχουν όσοι εντάσσονται στις ρυθμίσεις και αυτό να μην ξεπερνά συνολικά τις 300.000 ευρω…

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα