Που τα βρήκαν ΝΔ-ΔΗΜΑΡ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκε με τον Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Πάρι Μουτσινά, και το μέλος της Γραμματείας Αγροτικού Τμήματος της ΔΗΜΑΡ, Δήμητρα Χαλκιά, με επίκεντρο τον έλεγχο που διενεργείται στη διαχείριση των χρημάτων που εισέπρατταν από το 1994 έως σήμερα οι αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ

και ΣΥΔΑΣΕ, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις χρηματοδοτήσεις τους, μέσω ΕΛΓΑ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρακόπουλος ήταν κάθετος για τη συνέχιση των ελέγχων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε ζητήματα διαφάνειας και σεβασμού του δημοσίου χρήματος η κυβέρνηση δεν είναι διατιθεμένη να βάλει νερό στο κρασί της», ενώ αναφερόμενος στους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ, τους ευχαρίστησε για «τη συναντίληψή τους στην πάταξη φαινομένων αδιαφάνειας. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

Από την πλευρά του ο κ. Μουτσινάς δήλωσε πως «το θέμα, της διαφάνειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί είναι ακριβώς η αδιαφάνεια που μας έφερε μέχρι εδώ. Και πρέπει να ξεπεράσουμε οι δημιουργικοί άνθρωποι την προηγούμενη περίοδο και να φτάσουμε στη καινούρια για να αντιμετωπίσουμε τα σύγχρονα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρούμε τελικά ότι ο συνδικαλισμός θα πρέπει να είναι πραγματικός, ενωτικός και να μην είναι κρατικοδίαιτος».

Τέλος, όταν ο κ. Μουτσινάς ρωτήθηκε αν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ την τροπολογία που καταργεί τη χρηματοδότηση σε ΠΑΣΕΓΕΣ ,ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, όταν έρθει στη Βουλή, απάντησε : «Αυτό εννοείται, αυτό λέμε. Ακριβώς αυτό, ήμουνα σαφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα