Πούτιν: Προς όφελος της Ρωσίας η κρίση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας ενθαρρύνοντας παράλληλα τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους γιατί η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την «αστάθεια» των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Όσο περισσότερο “κουρεύετε” τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό

τηλεοπτικό κανάλι ARD, την παραμονή της επίσκεψής του στη Γερμανία και την Ολλανδία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Απριλίου.

«Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή που φοβούνται, ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες», εξήγησε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη της κρίσης στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι έκανε τα «στραβά μάτια» στην υπόθεση. «Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτήν την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιούργησε. Ή μάλλον, την δημιούργησαν οι αρχές της Κύπρου και οι αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα