Προετοιμάζεται για τον «καυτό» Σεπτέμβρη ο Αντώνης Σαμαράς – Ποιες εκκρεμότητες έχει να τακτοποιήσει

«Προθάλαμος» του «καυτού» Σεπτεμβρίου θεωρείται το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και το διάστημα που οι υπουργοί μπορούν να το αξιοποιήσουν για την προετοιμασία της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα που θα ακολουθήσει. Και δεν είναι μόνο οι μνημονιακές υποχρεώσεις που, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα οι υπουργοί, αλλά και ένα «πλέγμα» πολιτικών που η υλοποίησή τους θα εξασφαλίσει όρους κοινωνικής συνοχής.

Ένας συνδυασμός άμεσων και αναγκαίων κινήσεων που θα λύνουν προβλήματα και δεν θα προσθέτουν νέα στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών, είναι, έτσι, για το Μέγαρο Μαξίμου βασική προτεραιότητα που κάθε άλλο παρά πρέπει να «υποτιμήσει».

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και φροντίζουν να σβήνουν τις όποιες «εστίες» έντασης στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και φροντίζουν να σβήνουν τις όποιες «εστίες» έντασης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα «τελεσίγραφα» προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι ξεκάθαρα – μάλιστα ο κ. Σαμαράς στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν άφησε περιθώρια χαλάρωσης μέσα στον Αύγουστο, αντιθέτως επεσήμανε την απόφαση για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στον δημόσιο τομέα.

Η κινητικότητα για τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση αποτελεί επίσης προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένει μέχρι την προσεχή Δευτέρα συγκεκριμένες «λίστες» από τα άλλα υπουργεία.
Σύντομα, δε, θα σταλούν στους δήμους τα κριτήρια για το δεύτερο «κύμα» της κινητικότητας, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δομών, των υπηρεσιών και των εργαζομένων.

Το πρώτο «κρας τεστ» για την τήρηση των υπεσχημένων από τους υπουργούς θα γίνει κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου, Ευ. Βενιζέλου, και των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών. Το δεύτερο «κρας τεστ» θα γίνει από τους εκπροσώπους των δανειστών μας, που επιστρέφουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα