Προγραμματικές: Που συμφώνησαν οι τρεις

Συνεχίζονται οι διεργασίες της κυβέρνησης για την οριστικοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων, οι οποίες θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τριών κυβερνητικών εκπροσώπων την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι που συμμετέχουν είναι από τη ΝΔ ο Χρ.Λαζαρίδης, από το ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σκανδαλίδης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Δ.Χατζησωκράτης.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας, όπως αναφέρει το Βήμα,  αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα

στο λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ, κυρίως ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  και στο παραγωγικό επενδυτικό κομμάτι της ΔΕΗ, δηλαδή  για ορισμένες παραγωγικές μονάδες και για το πρόγραμμα νέων επενδύσεων.

Επίσης, θα γίνεται αναφορά στην άρση όλων των εμποδίων να επιστρέψουν οι καταθέσεις από το εξωτερικό με μόνο όρο την αναδρομική φορολόγηση των χρηματικών ποσών και διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «καθαρές» κινήσεις κεφαλαίων.

Για το θέμα της μετενέργειας πιθανότατα δεν θα υπάρχει αναφορά στη συμφωνία, όπως και για τα εργασιακά στην παρούσα φάση.

Συμφωνία έχει επέλθει για το θέμα της κατάργησης και συγχώνευσης οργανισμών του Δημοσίου, ενώ ο θεσμός της εφεδρείας βρέθηκε εκτός πλαισίου και θα υπάρξει λύση για το προσωπικό με μετατάξεις.

Τέλος, θέματα που αποτελούν σημεία τριβής, όπως π.χ. ο νόμος Ραγκούση για το μεταναστευτικό, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και μελλοντικές ρυθμίσεις που εντάσσονται γενικότερα στην «ατζέντα νόμου και τάξης» δεν ετέθησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα