Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τρόικα

Βήματα προόδου διαφαίνονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και της τρόικας, μετά και την απογευματινή σύσκεψη της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πλέον πιο κοντά σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων των 13,6 δισ. ευρώ ελπίζοντας ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, 18 και 19 Οκτωβρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες διαφαίνεται συμφωνία σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση, όπου αρχικά υπήρξαν αντιδράσεις από την τρόικα,

ενώ στο πακέτο των μέτρων συμπεριλαμβάνονται και τα ειδικά μισθολόγια.

Για το 2013, το πακέτο δεν θα πέσει κάτω από τα 9 δισ. ευρώ ενώ τα 4,9 δισ. ευρώ θα αφορούν σε περικοπές στις συντάξεις, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, δόθηκε μάχη για τα 300 εκατομμύρια ευρώ των αναπηρικών επιδομάτων.

Αισιοδοξία ακόμη ότι τελικά θα βρεθεί ένας τρόπος για να ξεχρεώσουν τα πιστωτικά ιδρύματα τις οφειλές τους προς το δημόσιο, οι οποίες ανέρχονται στα 555 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρειαστούν νέα μέτρα.

Από την πλευρά της η τρόικα προβλέπει επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με την επιμήκυνση και εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα, άποψη την οποία αμφισβητεί από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα