Προσφορά επιπλέον 40 εκ. ευρώ απο την ΕΕ

Το ποσό των επιπλέον 40 εκατομμύριων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια προς την περιοχή Σάχελ της δυτικής Αφρικής, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα διαθέσει, προειδοποιώντας ότι 18 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό καθώς η διατροφική κρίση στην περιοχή φτάνει στο αποκορύφωμά της.

Συνολικά η προσφορά της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη σίτιση παιδιών και για τη διανομή τροφής σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ανέρχεται σε 337 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, πολλές οργανώσεις αρωγής, επισημαίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης.

«Οικογένειες χρειάζονται άμεσα βοήθεια, οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή καθώς οι δωρητές αντιδρούν πολύ αργά. Αυτή η κρίση γρήγορα γίνεται μια από τις πιο δύσκολες που έχουμε να χρηματοδοτήσουμε εδώ και δεκαετίες», επισάμανε η Τζάσμιν Γουίτμπρεντ της οργάνωσης Save the Children, κάνοντας έκκληση μαζί με τις οργανώσεις Oxfam, World Vision και Action Against Hunger, για την παροχή περισσότερης βοήθειας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια ανθρώπινη τραγωδία», τόνισε η κ Γουίτμπρεντ μιλώντας στη διάσκεψη για την κρίση στο Σάχελ, που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες σήμερα και στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ και από την Αφρική, παγκόσμιοι δωρητές και οργανώσεις αρωγής.

Ενώ η Κρισταλίνα Γκριγκορίεβα, ευρωπαία Επίτροπος για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις ανέφερε:” Ανεπαρκείς σοδιές, ο άστατος καιρός και οι άνθρωποι που συρρέουν στη χώρα εξαιτίας των κρίσεων στη Λιβύη και το Μαλί επιδεινώνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης,”

Keywords
Τυχαία Θέματα