Πρόταση Άννας Καραμανλή για διακριθέντες αθλητές

Για τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών, τοποθετήθηκε με εισήγησή της, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την Πέμπτη, όπου και συζητήθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».

Κατά την επεξεργασία του Νομοσχεδίου, η Βουλευτής της ΝΔ προχώρησε

σε σημαντικές προτάσεις τόσο για ουσιώδεις αλλαγές στα προνόμια των διακριθέντων αθλητών, όσο και για την αναδρομική ισχύ του νόμου.

Ειδικότερα, πρότεινε να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση άνευ εξετάσεων και καθ΄ υπέρβαση των εισακτέων όσοι αθλητές καταλαμβάνουν από 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και όσοι καταλαμβάνουν από 1η έως 6η θέση σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς το ισχύον νομοσχέδιο προβλέπει εισαγωγή άνευ εξετάσεων μόνο για τις θέσεις 1 έως 3.

Επίσης ζήτησε την αναδρομική ισχύ του Νόμου που πρόκειται να ψηφισθεί , προκειμένου να μην αδικηθούν και να μη στερηθούν των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οι αθλητές που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις την προηγούμενη χρονική περίοδο. Επ’ αυτού, η κ. Καραμανλή, κατέθεσε σχετική τροπολογία, προκειμένου να ενσωματωθεί στο Νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα