Προβληματισμός Μαυραγάνη για τις διαρροές του ΣΔΟΕ

Τη διαβεβαίωση ότι θα βάλει σε νέα βάση το πλαίσιο λειτουργίας του ΣΔΟΕ, ώστε και άμεσα αποτελέσματα να έχει στην ολοκλήρωση των ερευνών του και απόλυτη εχεμύθεια για τις περιπτώσεις που χειρίζεται, έδωσε ο Γιάννης Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, εξέφρασε, τον προβληματισμό του για τις διαρροές για πολιτικά πρόσωπα, τις υποθέσεις των οποίων ερευνά το ΣΔΟΕ.«Βεβαίως,
υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τις έρευνες του ΣΔΟΕ, σε σχέση με τα πολιτικά και μη πρόσωπα. Αν εξαιρέσουμε τις υποθέσεις που έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές έρευνες, οι υπόλοιπες που υπάρχουν μετά από καταγγελίες, θα πρέπει να αξιολογούνται αν υπάρχουν σοβαρά εχέγγυα και να μην είναι χρονοβόρος η διαδικασία. Από τη στιγμή που ανέλαβα, προτεραιότητα μου είναι να δω πώς κινείται το πλαίσιο των καταγγελιών», είπε ο υφυπουργόςΔιευκρίνισε πάντως πως όταν γίνεται μια καταγγελία, δε σημαίνει ότι το ερευνώμενο πρόσωπο είναι κατά τεκμήριο φοροφυγάς.«Όσο διαρκεί η έρευνα, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας», τόνισε και επανέλαβε ότι όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα και μόλις ολοκληρωθεί, η έρευνα θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής.
Keywords
Τυχαία Θέματα