Προβληματίζει ο κυβερνητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζει να δημιουργεί προβληματισμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο ρόλος του Κινήματος στην κυβέρνηση, με τις τοποθετήσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. Νίκου Ανδρουλάκη, της εκπροσώπου Τύπου, Φώφης Γεννηματά και των στελεχών του, Κώστα Σκανδαλίδη, Μιχάλη Καρχιμάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Κυριάκου Πιερρακάκη και Τόνιας Αντωνίου, να είναι χαρακτηριστικές.

Τα παραπάνω στελέχη υποστήριξαν, κατά τη

διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναδεί τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και να διαφοροποιείται από αυτήν όταν διαπιστώνει ότι οι θέσεις του είναι διαφορετικές. Επίσης κάποιοι ζήτησαν να γίνεται και κριτική στη ΝΔ.

Η πλειοψηφία των μελών του οργάνου τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής της συμφωνίας των τριών κομμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει και κατανομή ρόλων σε πρόσωπα στη βάση πολιτικών επιλογών και όχι σε μια απλή εναλλαγή προσώπων σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Άποψη η οποία αποτέλεσε και την κυρίαρχη λογική της δευτερολογίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της συμφωνίας των τριών κομμάτων, ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης και επεξεργασία προτάσεων που μπορεί να γίνουν κυβερνητικές πολιτικές.

Συμπλήρωσε δε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παρεμβαίνει μόνο σε τομείς που η κυβερνητική πολιτική ασκείται από δικά του στελέχη.

Σχετικά με την Κύπρο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να κλείσει η συζήτηση σχετικά με το ελληνικό PSI, ενώ σχετικά με τα 2 δισ. που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έπρεπε η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει τις κυπριακές Τράπεζες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να αναδεικνύεται η ακρότητα της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είναι πλήρως ανεφάρμοστη.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου προχώρησαν τις αναφορές του κ. Βενιζέλου στο ρόλο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να θέσει επιτακτικά το θέμα, όπως είπαν η Φώφη Γεννηματά και ο Κώστας Σκανδαλίδης και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ατζέντα των συζητήσεων και για μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι στην Ευρώπη οι εθνικές πολιτικές έχουν ξεπεράσει τις ιδεολογικές συγγένειες και εκτίμησε ότι στο κοντινό μέλλον θα υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ πληττόμενων χωρών στη βάση βιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα