Προβόπουλος: Αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας

Στο σχεδιασμό ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού προγράμματος που θα οδηγήσει στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας επικεντρώθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας, στην οποία παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της μελέτης «Αξιολόγηση των επιδράσεων που έχουν ασκήσει και θα ασκήσουν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας οι πολιτικές που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕE»

ο κ. Προβόπουλος ανέδειξε τη σημασία των κοινοτικών κονδυλίων στην αναπτυξιακή προοπτικής της Ελλάδας.

Ο διοικητής της ΤτΕ επισήμανε ότι το ΕΣΠΑ και οι κοινοτικοί πόροι θα λειτουργούσαν πράγματι ως ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία, αν εντάσσονταν δημιουργικά σ’ αυτό το ευρύτερο σχέδιο. Ωστόσο όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα οι κοινοτικοί πόροι είχαν μεν θετική συνεισφορά, πλην όμως η συγκεκριμένη κατανομή τους δεν απέτρεψε την αναπαραγωγή ενός στρεβλού προτύπου, το οποίο τελικά οδήγησε στην κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Στις νέες συνθήκες, κατέληξε ο κ. Προβόπουλος η χρήση των κοινοτικών πόρων πρέπει να ενταχθεί σε μια εθνική στρατηγική, που θα συμβαδίζει με τις προτεραιότητες της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, ενισχύοντας τους αναγκαίους μετασχηματισμούς, που θα οδηγήσουν σε ένα νέο, υγιές παραγωγικό πρότυπο.

Σχετικά άρθρα

Ποια συμφέροντα προσπαθούν να πλήξουν την ανόρθωση της χώραςΤι συζήτησαν Σαμαράς-ΠροβόπουλοςΓιατί ανησυχεί ο ΧατζηδάκηςΗχηρό μήνυμα Μίχαλου για την οικονομία

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα