Πύρινος εφιάλτης σε Ηλεία, Φθιώτιδα και Φωκίδα – Κόπασαν οι πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Πάτρα

Μπορεί τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη και την Πάτρα να αντιμετωπίστηκαν, ωστόσο νέες πύρινες λαίλαπες ξεφυτρώνουν διαρκώς. Αυτήν την ώρα, η Ηλεία, η Φθιώτιδα και η Φωκίδα πήραν τη… σκυτάλη και οι κάτοικοι των περιοχών ζουν με τη σειρά τους τον φλεγόμενο εφιάλτη, ο οποίος ως μια άλλη Λερναία Ύδρα δείχνει για την ώρα ανεξέλεγκτος.Νέα πυρκαγιά σε αγροτοδασική
έκταση στην Ηλεία

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Δημήτριο, στην Παλαιά Πέρσαινα.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.

Διπλός εφιάλτης σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Σε δυο μέτωπα, το ένα στη Φθιώτιδα και το άλλο στη Φωκίδα, τρέχουν οι πυροσβέστες για να προλάβουν τα χειρότερα, αφού οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις φλόγες, που ξεπήδησαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις….

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, η πρώτη πυρκαγιά είναι κοντά στη Στύρφακα Φθιώτιδας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, αφού φαίνεται πως κατάφεραν να «προλάβουν» τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στη Βάριανη Φωκίδας, πάνω από τη Γραβιά. τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, αφού η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα με την βοήθεια των δυνατών ανέμων.

Στο σημείο εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και τα δυο PZL, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να συνδράμουν και canadair.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Τέθηκε υπό έλεγχο τελικά η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετά αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 από την θέση Κιθάρες στην Βαρυμπόμπη, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα μια άλλη εστία έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Αγία Κυριακή.

Στην κατάσβεση μετείχαν 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, δεκάδες άτομα πεζοπόρο τμήμα και ισχυρές δυνάμεις των δήμων, του στρατού, καθώς επίσης υδροφόρες ιδιωτών και εθελοντές. To πρωί της Τρίτης, τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνέδραμαν και εναέρια μέσα.

Σβήστηκε η πυρκαγιά στην Πάτρα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε οικόπεδο στην περιοχή των Ιτεών Πάτρας, πίσω από το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικης «Εντελβάις».

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ακαθάριστο οικόπεδο γεμάτο ξερά χόρτα και κατασβέστηκε ευτυχώς άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο, δίχως να προλάβει να επεκταθεί σε διπλανά οικόπεδα και σπίτια.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και αύριο Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση της Γ.Γ.Π.Σ. αφορά ειδικότερα τις εξής περιοχές: Αττική (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), Βοιωτία, Φθιώτιδα (νότια), Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία (Τρίπολη), Λακωνία (Μολάοι), Κυκλάδες, Σκύρο και Χίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα