Πύρρειος Νίκη…

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην οικονομική ιστορία, στον συντομότερο χρόνο και μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει αυτή την Πύρρειο Νίκη της.

Δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παγκόσμιο θαυμασμό για την εντυπωσιακή κοινωνική αντοχή και συνοχή, το αίσθημα αλληλεγγύης που ένωσε τον τραυματισμένο από τις οικονομικές κακουχίες

ελληνικό λαό.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνεργοι πολίτες και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες που επιβιώνουν με εισοδήματα χαμηλότερα των 600 Ευρώ το μήνα, ζητούν τώρα το μερίδιο από την οικονομική ανάκαμψη την οποία όλοι -στο εξωτερικό- θεωρούν αναπόφευκτη.

Σήμερα που η χώρα μπορεί να εισπράξει την υπεραξία των θυσιών του λαού της, η κυβέρνησή της δεν διαθέτει σχέδιο. Η κυβέρνησή της δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εθνικός συντονιστής της πανελλήνιας οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης. Δεν εκπονήθηκε ποτέ ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, ένας χάρτης με τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν αξιοποιήθηκε ποτέ ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης, τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Σήμερα ήρθε επιτέλους η ώρα.

Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μεταφέρει το κέντρο βάρους των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, στην καρδιά του προβλήματος.

Στο κλάσμα Χρέος προς ΑΕΠ, η Ελλάδα έπρεπε, πρέπει επειγόντως να επικεντρωθεί στην αύξηση του Εθνικού Προϊόντος, την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα, τις θέσεις εργασίας.

The post Πύρρειος Νίκη… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα