Ραντεβού με τη Δικαιοσύνη

Έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας να απορρίψει το αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για αναβολή της δίκης του αναφορικά με την υπόθεση Mediaset, ο Καβαλιέρε έσπευσε να καθησυχάσει τους Ιταλούς - πολιτικούς και απλούς πολίτες - δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει «με πίστη και σθένος» την εύθραυστη κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει ήδη καταδικαστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και πενταετή στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι με την κατηγορία

της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι ιταλοί δικαστές αποφάνθηκαν ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε επικαλεστεί ο Μπερλουσκόνι «ως ανειλημμένη υποχρέωση» για να μην παρευρεθεί στη δίκη που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010 δεν αποτελούσε «ανυπέρβλητο εμπόδιο».

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση της Mediaset θα εκδικαστεί κανονικά από τον Άρειο Πάγο της Ιταλίας έως το τέλος του 2013. Σε περίπτωση που ο μεγιστάνας του ιταλικού Τύπου καταδικαστεί και από το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ιταλίας, τότε θα υποχρεωθεί να παραιτηθεί από το αξίωμα του γερουσιαστή και να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή της χώρας που κυβέρνησε επί σειρά ετών.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα