Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Στις 21:45 ο «τελικός»

Με έκδηλο ενδιαφέρον αναμένουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι την αναμέτρηση Ρεάλ – Ντόρτμουντ.

Κυρίως το ενδιαφέρον «κεντρίζει» η προσπάθεια των «γκαλάκτικος» να ανατρέψουν το εις βάρος τους 4-1.

Οι Γερμανοί θα επιβεβαιώσουν τον ρόλο του φαβορί που κέρδισαν στη Βεστφαλία πριν από μία εβδομάδα ή θα καταρρεύσουν κάτω από την πίεση του Ρονάλντο και της παρέας του;

Η ποιότητα και η φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης κάνει πολλούς να πιστεύουν πως υπάρχει επιστροφή από το 4-1 στον επαναληπτικό ημιτελικό του «Μπερναμπέου».

Η «βασίλισσα» το έχει ξανακάνει. Τρεις φορές στο παρελθόν,

έχει επιστρέψει από ήττα με τρία και τέσσερα γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Ντόρτμουντ, στη μοναδική φορά που αποκλείστηκε από τις 14 που είχε κερδίσει το πρώτο ματς στην έδρα της, ήταν το 5-0 από την Μπριζ, μετά το 3-0 στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1987/88.

Μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί. Αν δηλαδή η Ρεάλ θα φτάσει στον πρώτο της τελικό μετά το 2002 και θα διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση ή η Ντόρτμουντ θα ξαναβρεθεί εκεί, 15 χρόνια μετά το θρίαμβο του 1997.

Η Ρεάλ προέρχεται από την τονωτική για την ψυχολογία της εκτός έδρας νίκη επί της Ατλέτικο με 2-1 για την Primera Division, αν και η διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα είναι στους 11 βαθμούς και ο τίτλος μοιάζει χαμένος εδώ και καιρό.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι έλειψε από το ντέρμπι της Μαδρίτης λόγω ενοχλήσεων, αλλά αναμένεται να λείψουν και πάλι οι Μαρσέλο και Άλβαρο Αρμπελόα, αν και ο τελευταίος εξέτισε την τιμωρία του στο πρώτο ματς.

Η Ντόρτμουντ πέρασε με 2-1 από το Ντίσελντορφ απέναντι στη Φορτούνα με τον Γιούργκεν Κλοπ να ξεκουράζει πολλούς παίκτες. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούκας Πιστσέκ, που είχε αποχωρήσει στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού λόγω τραυματισμού.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.

Στο όριο των καρτών είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης οι Σέρχιο Ράμος και Μικαέλ Εσιέν και για τη Ντόρτμουντ ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς.

Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη του παιχνιδιού στο paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα