Ρίψη φονικών βομβών ετοιμάζει ο Ασάντ

Χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει ο συριακός στρατός, αναμένοντας εντολές του ηγέτη τους, Μπασαρ αλ- Ασάντ.

Βάσει δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων στο NBC, ο στρατός του Ασάντ ετοιμάζει ρίψη βομβών με το νευροτοξικό αέριο σαρίν, γεγονός που προκαλεί θυελλώδης αντιδράσεις, ιδιαίτερα έντονες από πλευράς ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό

είναι το γεγονός, ότι η χρήση του συγκεκριμένου χημικού, μπορεί να σκορπίσει το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, προκαλώντας πλήρη παράλυση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δυνάμεις του καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν είχε σκοτώσει σε επίθεση με αέριο σαρίν 5.000 Κούρδους στη Χαλάμπτζα του Ιράκ το 1988.

Οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει πλήθος προειδοποιητικών δηλώσεων προς τον συριακό στρατό και τον Ασάντ με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, σε πρόσφατη ομιλία του την περασμένη Δευτέρα,  να τονίζει «Σήμερα θέλω να ξεκαθαρίσω στον Ασάντ και σε όσους υπακούουν στις διαταγές του: ολόκληρος ο κόσμος σάς παρακολουθεί. Η προσφυγή σε χημικά όπλα είναι και θα είναι απολύτως μη αποδεκτή».

 

Προειδοποιητικό μήνυμα προς τον Σύρο ηγέτη εστάλη και από την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον, η οποία εξέφρασε έντονα την ανησυχία της για τη χρήση των εν λόγω χημικών, σημειώνοντας ότι «ένας “απελπισμένος” Μπασάρ αλ-Άσαντ θα μπορούσε να καταφύγει στη χρήση χημικών όπλων ή να χάσει τον έλεγχό τους». 

Keywords
Τυχαία Θέματα