Ρουκετοπόλεμος με την ευχή της εκκλησίας

Με τις ευλογίες της εκκλησίας θα διεξαχθεί φέτος ο ρουκετοπόλεμος με τη φυσική παρουσία του Μητροπολίτη Χίου κατά τα εγκαίνια της έκθεσης για το ρουκετοπόλεμο και τη συνέντευξης τύπου που ακολούθησε για την παρουσίαση του εθίμου, να προσδίδει την επισημότητα και την αποδοχή που έλειπε στο έθιμο, τουλάχιστον από την πλευρά του επίσημου κλήρου.
Ο μητροπολίτης δεν αρκέστηκε στη φυσική του παρουσία, αλλά πυροδοτώντας ο ίδιος μια ρουκέτα έμπρακτα έδειξε ότι ο φετινός ρουκετοπόλεμος τον βρίσκει με διπλή ιδιότητα αυτήν του επισκόπου κι εκείνη του

Αγιο- Μαρκούση.
Την Παρασκευή το μεσημέρι από τον Μητροπολίτη Χίου που δε δίστασε να δηλώσει υποστηρικτής του ρουκετοπόλεμου, “όπως κάθε Αγιομαρκούσης”, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης για το έθιμο που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, τυπωμένο και ψηφιοποιημένο καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή των ρουκετών.
Παρουσία ρουκετατζήδων, περιοίκων στις δυο εκκλησίες, του πρώην Δημάρχου Ομηρούπολης Αρ. Ζαννίκου, του αντιδημάρχου Ομηρούπολης Ν. Νύκτα, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κ. Μούνδρου και της προέδρου του Βροντάδου Δ. Ψώρα δόθηκε μια συνέντευξη τύπου προβολής του εθίμου και των χαρακτηριστικών του.

πηγή: politischios.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα