Ρουπακιώτης: Μέτρα για τη διαφθορά άμεσα

Η «χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από τη διαφθορά» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε δηλώσεις στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι «Πρέπει να λάβουμε μέτρα, καθώς η μικρή και μεγάλη διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «από τα σπάργανά του το ελληνικό κράτος δανειζόταν είτε σε χρήμα είτε σε τρόφιμα είτε σε εξοπλιστικά».

«Είναι

επισφαλές να εντοπίσω ποια ήταν τα χρόνια της μεγάλης κρίσης λόγω διαφθοράς: άλλοι λένε με το σχέδιο Μάρσαλ, άλλοι λένε με την δικτατορία,  άλλοι μετά την μεταπολίτευση. Το βέβαιο είναι ότι ως σήμερα κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τη διαφθορά. Πρέπει να λάβουμε μέτρα. Κάνουμε νόμους έχουμε νόμους. Θα σώσουνε την κοινωνία από τη διαφθορά; Δεν μπορώ να το πω. Πρέπει όμως να συμπληρώσουμε τα κενά που υπάρχουν στους νόμους», επισήμανε.

Αναφερθείς εξάλλου στην «Χρυσή Αυγή» είπε ότι ο μόνος δρόμος είναι η θεσμική οργάνωση και όχι «ένα κόμμα που καταλύει τον νόμο». «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι συνέπειες της διαφθοράς χάθηκε η πίστη του πολίτη στη θεσμική οργάνωση της κοινωνίας. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί οι πολίτες στη μεγάλη κρίση αναζητούν να ακουμπήσουν κάπου. Ένα κόμμα έρχεται και υπόσχεται να δίνει λύσεις υποκαθιστώντας τους νόμους. Λέει θα πάρει στα χέρια του το νόμο και καταλύει το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα