Ρύποι: Γιατί δεν θα επηρεάσουν την τιμή του ρεύματος

Δεν αλλάζουν ιδιαίτερα τα δεδομένα που θα προκαλέσουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μετά την απελευθέρωσή τους από 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, αφού η απελευθέρωση των τιμολογίων θα φέρει αυξήσεις.

Το κόστος των ρύπων είναι μόνο ένας απο τους παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος ρεύματος το οποίο είναι ακόμη υψηλότερο από τα τιμολόγια…«Δεν έχει νόημα για τη ΔΕΗ

να διατηρήσει το μερίδιο 100% στη λιανική.Στρατηγική της ΔΕΗ είναι να απελευθερώσει τη λιανική αγορά ενέργειας, αφήνοντας χώρο για τον ανταγωνισμό, και βασική προϋπόθεση για να μπουν και άλλοι στην αγορά είναι να αυξηθούν τα τιμολόγια ώστε να αποτυπώνουν τα κόστη και να δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας», σημειώνει πηγή από την εταιρεία.

Η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, και έχει προαγοράσει μέρος των ρύπων κοντά στις τιμές αυτές με αποτέλεσμα οι χαμηλότερες τιμές που τελικά πιάνουν τώρα οι ρύποι στην αγορά να μην επηρεάζουν αναδρομικά τα κόστη της. Οπωσδήποτε βέβαια είναι θετική εξέλιξη η μείωση των τιμών των ρύπων και θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα ετήσια κόστη της.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι για το 2013 το κόστος αγοράς ρύπων για τη ΔΕΗ έχει υπολογιστεί στα 315 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα