Σάλος από τις αποκαλύψεις του «Π» για τους «Δανειο-γδύτες»!

Σάλος προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του «Π»! Έπειτα από την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ και της έρευνας της εφημερίδας μας για τους επιτήδειους «Δανειο-γδύτες στην αγορά», τη διαμόρφωση της πρώτης σελίδας του φύλλου της Κυριακής της 3ης Μαρτίου και την αναπαραγωγή της μέσω της ιστοσελίδας μας paraskhnio.gr από το βράδυ της Παρασκευής, διαπιστώσαμε πως η ιστοσελίδα των «ψηφιακών τοκογλύφων» ανέστειλε (ευχόμαστε οριστικά) τη λειτουργία της.

Οι συγκεκριμένοι απατεώνες που υπόσχονταν «δάνεια με αυθημερόν εξυπηρέτηση ΧΩΡΙΣ δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για κατόχους πιστωτικών καρτών», υποχώρησαν λόγω της αποκάλυψης της εφημερίδας μας. Καιρός, ωστόσο, είναι να αναλάβουν δράση και οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες οικονομικού εγκλήματος. Σε μια περίοδο οικονομικής πίεσης, αναμφίβολα συνάνθρωποι μας εξαπατώνται κι ενδεχομένως χειραγωγούνται ευκολότερα από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τις δεδομένες ασφυκτικές συνθήκες. Από τις σελίδες του «Π» και του paraskhnio.gr, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε το κατά πόσο γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και η εφαρμογή των θεσμών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Από πλευράς μας, προς όφελος των συμπολιτών μας – καταναλωτών, φροντίσαμε να ενημερώσουμε αρχικά το Συνήγορο του Καταναλωτή, διαπιστώνοντας μετά χαράς πως έχει πλήρη επίγνωση των συγκεκριμένων παράνομων δράσεων.

Ακόμη και αν εντείνεται η προσπάθεια μας για παροχή ενημέρωσης στον πολίτη, αποσκοπώντας στη θωράκιση της ελευθερίας του και εν τέλει στην προστασία του, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια ώστε ο στόχος αυτός να πετύχει.

Η δημοσιογραφία μας είναι προσηλωμένη στους πολίτες και στο δημόσιο συμφέρον. Γνωστοποιούμε στους αναγνώστες μας πως είμαστε πρόθυμοι να ερευνήσουμε οποιεσδήποτε καταγγελίες έρθουν εις γνώση μας ([email protected]).

Keywords
Τυχαία Θέματα